Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Deelnemers tevreden over INNW-opleidingen, maar zien ook nog verbetermogelijkheden

Terug
Datum: 30-5-2017

In de afgelopen maanden hebben ruim 125 keringbeheerders en adviseurs zich verder bekwaamd in de ins en outs van het Wettelijk Beoordelingsinstrumentarium (WBI). Zij volgden cursussen binnen het Opleidingsprogramma ‘Implementatie Nieuwe Normering Waterveiligheid’.

Het opleidingsprogramma bevat een breed scala aan onderwerpen: onder andere hydraulische belastingen, geotechniek, bekledingen, databeheer en assembleren en rapporteren. Elke cursus bevat de achtergronden en eerste praktijkervaringen. Daarnaast oefenen de deelnemers met de software. De deelnemers zijn tevreden over de inhoud en de docenten, maar stellen nog meer prijs op de praktijktoepassing. Werk aan de cursus-ontwikkel-winkel!

Na de zomer staan de cursussen Kunstwerken en Beheer&onderhoud voor het eerst op het rol. Kijk voor alle cursussen en data op www.opleidingen.stowa.nl of neem contact op met Hanna Langerak van het consortium (Wateropleidingen, PAOTM en HKV): opleidingen@innw.nl of 030 – 60 69 424.

Enkele uitspraken van cursisten tot dusver:

Ik heb geleerd:

  • Ik ben aangehaakt met het toch wel ingewikkelde WBI en de procedures (Cursist Basiskennis nieuwe normering en belastingen)
  • Wat de gevoeligheden in de assemblage zijn en hoe ik hier tijdens de beoordeling al rekening mee kan houden.(Cursist Assembleren en beoordelen)
  • Ik heb inzicht in het oprollen van faalkansen (Cursist Assembleren en beoordelen)


Sterke punten:

  • Het zelf oefenen met computers (Cursist Basiskennis nieuwe normering en belastingen)
  • Het stellen van vragen was geen probleem en werd beantwoord met goede antwoorden (Cursist Basiskennis nieuwe normering en belastingen)
  • Het denkwerk voor de huiswerkopdracht is direct toepasbaar (Cursist Databeheer WBI en de nieuwe normering)
  • De cursus is goed afgestemd op wat je echt nodig hebt, geen overbodige informatie. (Cursist assembleren en beoordelen)


Verbetermogelijkheden:

  • De samenhang tussen de theorie en de statistische analyse is lastig te volgen (Cursist Bekledingen)
  • Meer details m.b.t. dataformats/input in ringtoets  (Cursist Databeheer en de nieuwe normering)
  • Echte data uit een praktijksituatie gebruiken wellicht. Verder weinig verbeterpunten. (Cursist assembleren en beoordelen)