Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Opleidingsprogramma Implementatie Nieuwe Normering Waterkeringen (INNW) officieel van start

Terug
Datum: 16-12-2016

STOWA en Rijkswaterstaat hebben Wateropleidingen, PAO Techniek en Management en HVK LIJN IN WATER opdracht verleend om het opleidingsprogramma te verzorgen bij de implementatie van de nieuwe normering waterveiligheid voor primaire keringen. Hiervoor ondertekenden Joost Buntsma (STOWA) en Agnes Maenhout (Wateropleidingen) op 15 december een overeenkomst. De overeenkomst, waarmee in totaal 550 duizend euro is gemoeid, is het sluitstuk van een Best Value aanbesteding door STOWA en Rijkswaterstaat.

Op 1 januari 2017 wordt de nieuwe veiligheidsnormering voor primaire waterkeringen ingevoerd. Deze normering is gebaseerd op een overstromingsrisicobenadering. Er wordt hierbij rekening gehouden met kansen op een overstroming en de gevolgen daarvan voor een dijktraject.  Daarnaast is er nieuwe kennis beschikbaar voor de beoordeling en er is sprake van een zorgplicht. Dit heeft grote gevolgen voor de manier waarop waterkeringbeheerders hun keringen moeten beoordelen, ontwerpen, verbeteren en onderhouden. Het opleidingsplan is onderdeel van de implementatie van de nieuwe veiligheidsnormering. In het programma, dat bestaat uit een groot aantal cursussen over uiteenlopende onderwerpen, leren beheerders en de markt omgaan met de nieuwe beoordeling en het

Inschrijven cursussen
Hebt u interesse voor één van de INNW-cursussen? Schrijf u nu in via de speciale website. Het opleidingsprogramma telt op dit moment 14 verschillende cursussen van 1 tot 3 dagen. Een deel van de cursussen is reeds als pilot georganiseerd in het najaar 2016.

De eerste drie cursussen zijn gepland en starten vanaf januari 2017 in Utrecht. Neem voor meer informatie contact op met Hanna Langerak (Wateropleidingen) via (030) 60 69 424 of stuur een mail naar opleidingen@innw.nl.

Foto: Joost Buntsma (STOWA) en Agnes Maenhout (Wateropleidingen) ondertekenen de overeenkomst voor het opleidingsplan Implementatie Nieuwe Normering Waterveiligheid.